Alt om varmepuder til mikroovn

Opdateret 27 september, 2021 af Margrethe Schmidt

Mange af os døjer af og til med smerter i nakken, ryggen eller andre steder, hvor det kan være svært at slappe af, hvis ikke der bliver løsnet op for det. Men, der er ingen grund til at gå rundt og døje med muskelsmerter i længere tid, da du nemt kan gøre noget for at lindre det.

En god mulighed er at bruge en varmepude til mikroovn. Den bliver nemlig varm nok til, at den kan opvarme dine muskler og dermed få dem til at slappe af. Når du mærker en lindring af smerter, slapper du og kroppen også helt automatisk af, hvilket får dig til at føle dig langt mere tilpas

Hvilke varmepuder til mikroovn er gode?

Der er mange varmepuder at vælge mellem til en mikroovn, da de fås i forskellige størrelser og med forskelligt indhold.

Men, hvis du overvejer at købe en varmepude til mikroovn, kan du med fordel tage et kig på de følgende varmepuder:

1. Fischer Pure Nature Hvedepude

Fischer Pure Nature Hvedepude - varmepude til mikroovn

Det smarte ved denne varmepude er, at den har to funktioner. Den kan nemlig også benyttes som et koldt omslag ved at lægge den i en plastpose i en fryser i 1-3 timer. Som varmepude er den også rigtig god og tager kun 2,5 minut at varme op ved 750 W. Den må dog ikke anvendes på skadet hud.

2. Varmepude med kirsebærsten 

Varmepude med kirsebærsten til mikroovn

Denne er en lidt billigere model, men er ikke dårligere af den grund. Puderne er fyldt med kirsebærsten, som er ret nemme at varme hurtigt op i mikroovnen, og som også er behageligt at ligge på ved brug til nakken. Den er nem at have med og kan fås i forskellige farver.

Når først du dykker dybere ind i udvalget af varmepuder til en mikroovn, finder du ud af, at der er ret mange at vælge mellem, når det kommer til fyld og størrelser. Hvad der er bedst, afhænger af, hvad du godt kan lide af materialer.

Hvad skal man være opmærksom på med en varmepude til mikroovn?

Når du anskaffer dig en varmepude til mikroovn, er det vigtigt, at du bemærker, at den er til mikroovn og ikke andet. Mange tror fejlagtigt, at de kan lægge varmepuden i en almindelig ovn. Men sådan fungerer det desværre ikke. Det kan være meget brandfarligt, hvis du lægger den ind i ovnen, da det ikke er alt fyld eller ydre materiale, der er lavet til at kunne holde til en ovn. Husk på, at den varmer anderledes end en mikroovn.

Hvordan virker en varmepude til mikroovn?

Det er ret nemt at bruge en varmepude til mikroovn, da den bare skal smækkes i mikroovnen i nogle minutter, og så er den klar til brug. Du behøver derfor ikke at varme vand op som ved en varmedunk – og det gør det noget nemmere.

For at lindre smerterne i nakken, skuldrene, eller hvor du end har ondt henne, skal du blot lægge puden direkte på det ømme punkt. Efter noget tid vil du med al sandsynlighed mærke, at musklen slapper af.

Det kan godt være, du er nødt til at opvarme varmepuden i lidt mere end nogle minutter, da opvarmningstiden varierer alt efter, hvilken mikroovn du har, indholdet i puden og størrelsen på den. Føler du derfor ikke, den er varm nok, kan du roligt give den noget mere i mikroovnen.

Varmen holder rigtig godt i en varmepude til mikroovn, men aftager stille og roligt. Har du derfor ondt i knæet, i maven eller på skuldrene, kan du med fordel lægge et tæppe eller en dyne rundt om dig, så den holder varmen lidt længere.

Skriv en kommentar