Den bedste mikroovn til den billigste pris

Vi tror du vil være enige med os, når vi siger, at det kan være svært at finde en mikroovn af høj kvalitet til en god pris.

Det er ekstremt svært at adskille luftkamikroovnsteller fra fakta, når skal ud at købe en ny mikroovn. De fleste køber meget sjældent sådan nogle produkter og har derfor ikke den store viden på området.

Det kan vi hjælpe med!

Læs med her og slip for at bruge timer på research, for at finde den rette model. Den viden du får ved selv at gøre det kan du alligevel kun bruge den ene gang du køber en mikroovn. Næste gang du skal ud og investere i en ny model, er der alligevel kommet en ny teknologi eller lignende og så er dit arbejde spildt.

Det skal kigge efter når du køber en ny mikroovn

Dimensioner:

En standard mikroovn er cirka 45 cm i bredden, 30 cm i højden og 33 cm dyb. Husk at mål efter i køkkenet om den kan være der. Hvis du køber på nettet, kan du heldigvis få pengene tilbage, hvis ikke den passer.

Kapacitet:

En mikroovn har typisk en kapacitet på 25 liter, hvilket er rigeligt for langt de fleste. Køber du en med 30 liter og grill-funktion, vil der også være plads til at tilberede eksempelvis pizzaer. OBS! Pas på med at købe ovne med for lille kapacitet, de er sjældent særlig godt. Vores anbefaling er, at du finder en model med minimum 20 liter og gerne mere.

Funktioner:

En mikroovn fås i dag med både grill-, varmluft- og defrostfunktioner. Det er klart at jo flere funktioner, du ønsker, jo bedre og dyrere er mikroovnen. De fleste har i dag defrost, men varmluft og grill er noget, du som hovedregel skal betale ekstra for at få. Jo flere programmer, jo højere kvalitet og jo mere kan du bruge mikroovnen i stedet for den noget mere energikrævende ovn. Derudover skal du være opmærksom på, om der er roterende tallerken, da der forbedrer fordelingen af varmen, så din mad tilberedes ensartet. Har du børn, kan det også være en god idé med en model med børnesikring.

Effekt (watt):

Det er svært at opstøve mikroovne med en effekt på under 800 watt, hvilket vi fraråder folk at købe, da de simpelthen ikke er gode nok. 700 watt KAN være nok, men for de samme penge kan du som oftest få markant bedre produkter til den samme pris. 800 watt er som tommelfingerregel et godt udgangspunkt for en almindelig mikroovn uden varmluft og grill.

Er du i stedet på udkig efter en model, der kan lidt mere, er de 800 watt langt fra nok. En model med grill-funktion skal gerne have 1100 watt før vi anbefaler den og 2050 watt, hvis den også har varmluft. Hvis du alligevel er på udkig efter en mikroovn, der kan det hele, så kan vi klart anbefale, at du finder en, der opfylder ovenstående krav. Der er ingen pointe i at betale ekstra, for funktioner der ikke virker!

Ved du ikke lige hvilken model det skal være? Så læs mere om de bedste mikrobølgeovne ved at klikke her.

ButikRatingPris
Elgiganten10/10Se pris
Coop10/10Se pris
Whiteaway8/10Se pris
Kitchentime7/10Se pris
Skousen9/10Se pris
LEASY7/10Se pris