Sharp R-642

Sharp R-642

9.4

Design

9.5/10

Funktionalitet

9.0/10

Effekt (watt)

9.8/10

Rummelighed

9.0/10

Rengøring

9.7/10

Fordele

  • Kompakt
  • Billig
  • Simpel styring

Ulemper

  • Lille kapacitet
  • Ingen ovn eller grill
  • Skuffende resultater

Opdateret 15 september, 2021 af Margrethe SchmidtNøglespecifikationer

  • 800W mikrobølgeovn
  • 253 x 434 x 326 mm
  • 20 liters kapacitet
  • 255 mm glasdrejetallerken

Sharp: R-642 – test og anmeldelse

Sharp: R-642 er en kompakt mikrobølgeovn til en overkommelig pris med simpel, åbenlys styring. Den kan afrime efter tid eller efter vægt, men har ikke programmer til at afrime specifikke fødevarer. Den forbereder mad efter tid eller ved at bruge programmer for seks populære retter.

Størrelsen er optimal for et lille køkken, og dens kvalitet er en smule bedre end dem, du kan få i supermarkedet, men dens madlavning og funktioner kan ikke konkurrere med mere fuldt udstyrede mikrobølger.

Sharp: R-642 – Design and egenskaber

Sharp er en nydelig, lille mikrobølgeovn med en kapacitet på 20 liter. Modellen, vi testede, så godt ud (og så helt sikkert ikke super billig ud) i sort. Den er også tilgængelig i hvid eller sølv. Styringen er åbenlys og foregår på et berøringsfølsomt panel.

Strømmen er på 800W, og mikrobølgeovnen tilbyder “11 strømniveauer” ifølge brugsanvisningen, men vi har fundet ud af, at den tilbyder 10-100% i intervaller på 10%… så hvis der er 11, så må den sidste være 0%, hvilket ikke er til megen hjælp.

Den forbereder efter tid eller ved at bruge programmer for seks populære retter: popcorn, bagt kartoffel, pizza, frosne grøntsager, opvarmning af te og kaffe, middags-tallerken. Den kan også afrime efter tid eller efter vægt.

Der er et ur og en køkkentimer, som går op til 99 minutter og 50 sekunder i intervaller på 10 sekunder. Og selvom det er en lavprismodel, har den børnesikring (tryk på stop/clear-knappen tre gange).

Sharp: R-642 – Hvordan er den at bruge?

Vi startede ud med at bruge Sharp’en til at afrime et 70 g pitabrød. Dets vægtbaserede afrimnings-program har en rækkevidde fra 100 g til 2 kg, så vi gik efter 100 g. Dette gav os en meget høj afrimningstid på 3 minutters.

Vi satte den på pause efter 40 sekunder og, surprise, surprise, den var allerede færdig. Afrimningen var god og effektiv, ikke for fugtig, men den havde været dårligt tilberedt, hvis vi havde ladet den køre i 3 minutter.

Vi prøvede også en stor (780 g) kartoffel på det automatiske program til bagte kartofler. Det forbereder ikke kartoflen efter vægt, i stedet tilbyder den 1, 2 eller 3. Da kartoflen var stor, satte vi den på 3, hvilket resulterede i en 13-minutters forberedelsestid. Den var ikke helt færdig, selvom den var blevet vendt, så vi gav den 3 minutter ekstra på fuld kraft.

Den resulterende bagte kartoffel var jævnt tilberedt, men den var så våd og glat, at den var uappetitlig. Indvendigt var mikrobølgeovnen også meget våd.

Bør jeg købe Sharp: R-642?

Måske. Den er billig, lille og diskret. Og dens kapacitet på 20 liter er stor nok for de fleste mennesker – bare ikke til familiemadlavning.

Konklusion

Sharp: R-642 er en god størrelse til et lille køkken, men til madlavning findes der helt sikkert andre mikroovne der klare sig bedre.

Skriv en kommentar