Daewoo KOC-9Q4T kombiovn

Daewoo KOC-9Q4T

Pris: 1.499 kr
9.1

Design

8.0/10

Funktionalitet

9.5/10

Effekt (watt)

9.7/10

Rummelighed

9.0/10

Rengøring

9.5/10

Fordele

  • God størrelse
  • Nem at rengøre
  • Flot design

Ulemper

  • Lidt langsom

Opdateret 1 september, 2021 af Margrethe SchmidtVi tester denne gang mikrobølgeovn fra Daewoo: Styringen kunne være gjort mere indlysende, men Daewoo KOC-9Q4T leverede en god, allround ydeevne til en lav pris

KOC-9Q4T specifikationer:

  • Type – drejetallerken eller fladbund: Drejetallerken
  • Mål: 305 x 513 x 410 mm
  • Angivet volumen: 28l
  • Diameter på drejetallerken: 324 mm
  • Angivet effekt: 900W
  • Konvektionsovn/grill: Ja/Ja

Daewoo var engang et stort konglomerat, der fremstillede alt fra skibe til biler, men det oprindelige Daewoo er siden blevet brudt op i mange uafhængige virksomheder, der alle bærer Daewoo-navnet. En af dem, Daewoo Electronics, laver KOC-9Q4T. Den er billig for en kombi at være, da den kun koster 1499 på Wupti og er tilgængelig med rustfrit stål finish. Kvaliteten af mikrobølgeovnens bygning er blot okay, da toppanelet let bøjes under pres, men jeg kan tilgive denne lille fejl i betragtning af den lave pris.

Sjovt nok er der en QR-kode trykt på flapperne på kassen, mikrobølgeovnen kommer i. Ved at scanne den med din smartphone bliver du sendt til en YouTube-video, der viser dig, hvordan du pakker din mikrobølgeovn ud, og hvordan du installerer den. Videoen er ikke rigtig nødvendig, da det er meget nemt at installere KOC-9Q4T, men det er tanken, der tæller. Den maksimale timerindstilling på 60 minutter er kortere end for de fleste andre mikrobølgeovne, men det bør stadig være nok til langt de fleste mikrobølgeopskrifter.

Daewoo KOC-9Q4T design

Selvom KOC-9Q4T knapper er mærket på almindeligt engelsk, har nogle af dem to separate funktioner afhængigt af det program, du har valgt, hvilket kan føre til kortvarig forvirring. Det er ikke alt for svært at finde ud af, især med hjælp fra den rimeligt velskrevne brugsanvisning (som dog desværre ikke er så charmerende som den separate indlægsseddel om installation og sikkerhed, der er lavet i mangastil), men vi har set bedre udtænkt styring på andre mikrobølgeovne.

KOC-9Q4T vægtbaserede autoafrimningsprogram har på underlig vis en minimumsvægt på 200 g, så jeg blev nødt til manuelt at indstille timeren til at afrime et kyllingebryst på 125 g. Det klarede den godt, da den jævnt afrimede fileten, som kun fik en smule for meget på de tyndeste kanter. Den opretholdt en meget jævn effekt med et gennemsnit på 407W, så det var ingen overraskelse, at den bagte kartoffel viste meget lidt variation i temperaturen over hele linjen.

Tester madlavning og støj fra KOC-9Q4T

Denne mikrobølgeovn er ikke den hurtigste, vi har set, når det kommer til kombi-madlavning, da den tager 16 lange minutter at lave et kyllingebryst. Resultaterne var dog generelt saftige, mens den var en smule tør og fik lidt for meget omkring kanterne.

Det tog ni magelige minutter for KOC-9Q4T at brune et stykke brød, men selv da klarede den kun at give brødet en meget let bruning. Jeg har en mistanke om, at den korte og stumpe metalgrill er skyldig – en højere én ville muligvis have resulteret i en hurtigere tid og en dybere, mere attraktiv bruning.

Jeg havde dog ingen klager over støjen. Da den starter ved 55dB og højst kommer op på 61dB, afgiver KOC-9Q4T ikke mere støj end gennemsnittet.

Samlet set er Daewoo KOC-9Q4T en god mikrobølgeovn. Dens styring og tilbehør kunne være bedre designet, mens madlavningstiden kunne være kortere. Dog klarede den sig meget godt i alle andre henseender og koster heller ikke særligt meget, hvilket gør den til et godt valg, hvis du har et stramt budget. Se oversigt over de bedste mikrobølgeovne på markedet.

Skriv en kommentar