Rengøring af mikrobølgeovn

ButikRatingPris
Elgiganten10/10Se pris
Coop10/10Se pris
Kitchentime7/10Se pris
rengøring af mikroovn

Rengøring af mikroeovne er ikke det mest sexede, man kan foretage sig. Ikke desto mindre er det vigtigt. Størstedelen af de 73% af danskere der ejer en mikroovn misligholder ofte ovnen ved ikke at gøre den ren ofte nok – og i nogle tilfælde slet ikke!

Det medfører desværre at levetiden på mikrobølgeovnen forringes markant og gammelt skidt og bakterier sætter sig på indersiden. Som med så meget andet bliver det sværere og sværere at få mikroovnen ordentlig ren, des længere tid der går mellem rengøringen.

I dag laves flere og flere mikroovne med emaljebelægning på indersiden, hvilket gør det en del nemmere at få ovnen ren, da man blot skal tørre den med en våd klud. Det er dog de færreste mikrobølgeovne, der har sådan en belægning, og det kan ende med at blive dyrt ikke at gøre ovnen ren, da man så skal ud og investere i en ny, når den gamle er gået i stykker.

Det er der ingen, der er interesserede i, så derfor kan du herunder se en video der viser, hvordan man hurtigt og nemt kan rengøre sin mikroovn.

Det er ikke nok kun at rengøre inden i mikroovnen

En optimal rengøring af din mikrobølgeovn kræver både indvendig og udvendig grundighed. Du skal blandt andet huske at rengøre tætningen, der forbinder låge og ovn. Hvis denne ikke bliver rengjort jævnligt, kan det få store konsekvenser på længere sigt.

Som du kan læse mere om her på siden, kan der slippe skadelige stråler ud fra din mikroovn, hvis ikke du rengør tætningen. Det er ikke noget du skal gå og frygte til hverdag, da mikroovne i dag bliver lavet af en kvalitet, der gør scenariet meget usandsynligt. Der er dog ikke nogen grund til at tage chancer, især ikke når det tager to minutter at gøre listen ren.

Visse mikrobølgeovne kører i dag med rengøringsprogrammer. Resultatet er ikke altid lige godt og derfor er det vores anbefaling, at du stadig gør en indsats en gang i mellem for at gøre den ordentlig ren. Dette gælder især de ovennævnte tætninger, da rengøringsprogrammerne ikke rengør disse.

ButikRatingPris
Elgiganten10/10Se pris
Coop10/10Se pris
Kitchentime7/10Se pris